YVES ROCHER: STĀSTS PAR AUGU KOSMĒTIKAS ATTĪSTĪBAS GAITU turpinājums..

YVES ROCHER: STĀSTS PAR AUGU KOSMĒTIKAS ATTĪSTĪBAS GAITU turpinājums..

"Labības vērtība sākas ar zemes kvalitāti'' - Yves Rocher.

Zīmols ir balstīts uz bioloģiskās lauksaimniecības ideju. Uzņēmumam pieder 44 hektāru lauki, kur augi aug dabiski, brīvi un bagātīgi. Francijā, La Gasilly lauku apkaimē 1/3 daļu izejvielu audzē augu radīšanai kosmētikā. 

Reģions Riya ir atbildīgs par dekoratīvo kosmētiku, Ploërmel- par parfimēriju, La Gasilly - par ādas kopšanas līdzekļiem. Reģionā Villeneuve - ražotas izejvielas. Visus reģionus vieno attieksme pret dabu kā skaistuma avotu. Ziedi un zaļumi tiek rūpīgi savākti, šķiroti, žāvēti, lai pēc tam izietu pārbaudi - ne katrs no tiem tiks iekļauts kosmētikas sastāvā.

Rūpnīcā Villeneuve ir viena no četrām ražotnēm.

Rūpnīca ir 27 tūkstoši m2, tajā strādā ap 450 cilvēki, un gadā šeit tiek saražotas 31 tonnas izejvielu. Katru dienu 15 kravas automašīnas izved izejvielas uz rūpnīcām.

Izejvielu šķirošanu veic pirmās klases speciālisti. Atdalot ar īpašu aizsardzības sistēmu, turot speciālās uzglabāšanas telpās, tā nodrošinot pēdējo sterilitāti.  Iekārtas laboratorijās ķīmiķi-tehnologi izvēlas nepieciešamās sastāvdaļas un sajauc tās. Ārstēšana materiāls tiek apstrādāts īpašās tvertnēs pa 3, 6 un 12 tonnām, autoklāvos un kompresoros. Pabeigtie produkti tiek pārbaudīti caur dažādiem testiem. Pārbaudot fizisko un ķīmisko kosmētikas sastāvu un  efektivitāti. No 20-30 formulām, kas izstrādātas uzņēmuma laboratorijās, jaunajai produktu ražošanai tiek izvēlēts tikai viens produkts.

No pētījumu sākuma līdz ražošanai vidēji paiet aptuveni divi gadi.

Iepakoti, iesaiņoti un marķēti produkti ar zīmolu tiek piegādāti 80 pasaules valstīm. Tajā pašā laikā, Parīzes birojā, dzimst jaunas idejas, un uzņēmumi sēj laukus, lai drīz iegūtu jaunu bioloģisko kultūru - Dabīgai augu kosmētikai.

Stāsta turpinājums sekos...

Atgriezties uz blogu

Iesniegt komentāru